Haluatko eroseminaarien ohjaajaksi?


Tilastot kertovat karua totuutta siitä, etteivät erot ole vähenemään päin. Ihmisillä on kuitenkin selkeästi halu ymmärtää parisuhteen mekanismeja, sitä dynamiikkaa, joka ajoi suhteen siihen pisteeseen johon ajoi. Uusilla eroryhmillä onkin kysyntää ympäri Suomea.

Haluaisitko sinä perustaa ryhmän omalle paikkakunnallesi?

Koulutetut ohjaajat toimivat työryhmän vetäjinä, eivät terapeutteina. Tärkeintä on kiinnostus ihmiseen, tasavertainen suhtautuminen eron molempaan osapuoleen, kyky kunnioittaa eron erilaisia tarinoita ja tietenkin hyvä ryhmänjohtajan taito.

Suomalaisen eroseminaarin ohjaajakoulutukset 2017: 

OULU  28.-29.9., 26.-27.10., 23.-24.11., 14.-15.12.

HELSINKI 5.-6.10., 2.-3.11., 7.-8.12., 11.-12.1.2018

Ohjelma koostuu neljästä workshopista. Niiden aikana käydään läpi Suomalaisen eroseminaarin työmalli, Fisherin jälleenrakennus- teoria sekä haetaan persoonallisia valmiuksia seminaarin ohjaamiseen. Koulutus oikeuttaa vetämään itsenäisesti eroseminaareja. KOULUTUSTEN AIKATAULUT workshopin 1. päivänä KLO 10-17 ja 2. päivänä 9-16.

Eroseminaaria saa ohjata koulutusprosessin aikana.

Psykoterapeutit ovat saaneet koulutukselleen ELY-keskuksilta tuntuvaa taloudellista tukea yhteishankintakoulutuksen muodossa, sillä ohjaajakoulutuksen sisältö tukee niin terapiatyötä kuin kaikkia muitakin tehtäviä, jossa ammattilaiset kohtaavat erokysymyksiä pohtivia aikuisia.

Koulutuksen hinta on 1100,- ja se maksetaan tarvittaessa neljässä erässä.

Kouluttajana toimii FM Marianna Stolbow (040-8415404).

Ilmoittautumista varten pyydän Sinua lähettämään sähköpostitse lyhyen CV:n mstolbow@liberamente.fi

Olen tehnyt vuodesta 2013 työtä sen eteen, että eroseminaarin ohjaajien pohjakoulutusvaatimukset nousisisvat. Tästä syystä koulutukseen ovat hakijoissa etusijalla sote- tai kasvatusalan ammattilaiset sekä muun soveltuvan pohjakoulutuksen omaavat ammattilaiset. 

Koulutus soveltuu myös ammatissaan eroperheitä kohtaaville, sillä kokonaisuus on tehokas paketti eroprosessin ymmärtämiseksi. Viimeiseen ohjaajakoulutukseen osallistuneen ammattilaispalautteen sanoin:

Koulutuksesta sain työkaluja eroasioiden kohtaamisen ja työstämisen tueksi, lapsien ja aikuisten (asiakkaat ja viranomaiset) kanssa tehtävää työtäni varten mm.

- Laaja kokonaisuus jäsentyi omassa mielessä

- Hyviä menetelmiä

- Keskustelun avauksia aiheeseen

- Kehitysideoita omiin työmenetelmiin mm. liitän koulutuksesta osia lasten kanssa tehtävään työhön.  …otan eroasioiden käsittelyn esille ja tarjoan omaa osaamistani esim. lasten vanhemmille omia ryhmiä…huomioin eron merkityksiä lasten elämässä - teen näkyväksi miten se on heihin vaikuttanut. (Ja samalla motivoin vanhempia työskentelyyn). 

Hyvää koulutuksessa oli lisäksi opetusmenetelmät ja ryhmädynamiikan hyödyntäminen, ilmapiiri oli oppimista edistävä :)

Sinun tapasi opettaa on luontevaa ja jämäkkää - ei turhaa "hifistelyä" ja kiitos siitä :)

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA MUKAAN!